Zdravstveno veleučilište u Zagrebu postaje fakultet

Zdravstveno veleučilište ZagrebPrenosimo članak s index.hr.
MINISTAR znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je Zdravstveno Veleučilište u Zagrebu koje će se pretvoriti u Fakultet zdravstvenih studija.

“Smatramo da će to značiti dodatnu kvalitetu u edukaciji i medicinskih sestara i fizioterapeuta, ali i ostalog zdravstvenog osoblja. Kvalitetan zdravstveni sustav ne čine samo liječnici, uz njih postoji čitav niz profesija koje su regulirane profesije i kojima se treba posvetiti dodatna pažnja kako bi naši pacijenti imali dobru i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, rekao je ministar.

Jovanović je odgovorio i na kritike uvođenja licenci za učitelje i nastavnike. “Nije to nikakvo dodatno provjeravanje, to je poticaj nastavnicima, učiteljima da kroz cjeloživotno učenje neprestano usavršavaju svoje kompetencije i na taj način osiguravaju kvalitetni obrazovni sustav i to je tako zamišljeno. U određenom periodu svi učitelji i nastavnici morat će proći kroz edukacije, tečajeve koje će organizirati agencije i ministarstvo i na taj način osigurati cjeloživotno učenje i unaprjeđenje svojih kompetencija. To radimo u interesu učitelja i nastavnika, to znači da vraćamo dignitet njihovo profesiji, svi koji se bore protiv toga ništa ne razumiju ili im je politička demagogija jedini cilj”, zaključio je ministar obrazovanja Željko Jovanović.

Orginalni članak.

Opširniji tekst koji prenosi Hina, možete pronaći ovdje. [IB.]