Tjedan primaljstva i sestrinstva u KBC-u Sestre milosrdnice 07.-11. svibnja 2018.

Od 07. do 11. svibnja 2018. godine u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice obilježili smo Tjedan primaljstva i sestrinstva javnozdravstvenom akcijom s ciljem promicanja zdravlja u trajanju od pet dana. Svakog dana od 9 do 13 sati u KBC – u Sestre milosrdnice održavala se edukacija koja je rezultirala stručnim druženjem primalja i medicinskih sestara i tehničara na otvorenom s posjetiteljima KBC – a Sestre milosrdnice.Mjerili smo glukozu u krvi, krvni tlak, educirali o izvođenju pravilne higijene ruku i savjetovali o boli, križobolji, očuvanju zdravlja kože i probavnog sustava te ženskog zdravlja. O golemom interesu javnosti svjedoče i brojčani podaci.

U pet dana, za vrijeme trajanja javnozdravstvene akcije, u KBC – u Sestre milosrdnice izmjerili smo: 1036 vrijednosti GUK – a, 1152 krvna tlaka te smo podijelili više od 300 edukativnih materijala. Sudjelovale su primalje Klinike za ženske bolesti i porodništvo te medicinske sestre i tehničari Klinike za kirurgiju, kožne i spolne bolesti, neurokirurgiju, bolesti srca i krvnih žila i unutarnje bolesti, kao i Zavoda za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli te Odjela za sprječavanje i kontrolu bolničkih infekcija KBC – a Sestre milosrdnice.

Zahvaljujemo svim našim medicinskim sestrama i tehničarima te primaljama KBC – a Sestre milosrdnice koji su svojim radom promovirali sestrinsku profesiju u Tjednu primaljstva i sestrinstva 2018. godine. Zahvaljujemo i Ministarstvu zdravstva na pruženoj podršci tijekom obilježavanja Tjedna primaljstva i sestrinstva.

Hvala i medijima; Hrvatskoj radioteleviziji i Index.hr što su popratili naš Tjedan primaljstva i sestrinstva u KBC – u Sestre milosrdnice i omogućili promociju sestrinstva, regulirane profesije u EU i najbrojnije skupine zdravstvenih profesionalaca u RH, te na taj način ukazali u javnosti na značaj sestrinstva u cjelokupnoj zdravstvenoj zaštiti.

Zahvaljujemo i svim posjetiteljima koji su nam ukazali povjerenje i posjetili nas u razdoblju od 07. do 11. svibnja. Njihove iskrene čestitke i komplimente primili smo sa srećom i one su naš vjetar u leđa za budućnost!

Biserka Režek, dipl. med. techn.

Fotografije: Foto KBC Sestre milosrdnice (Nedjeljko Đurić)