Stručno putovanje u Slavoniju i Baranju

Članovi Kolegija medicinskih sestara i srodnih profesija KBC Sestre milosrdnice sudjelovali su na stručnom putovanju u Slavoniju i Baranju, u razdoblju od 19. do 21. listopada 2018. godine.

Stručno putovanje započelo je posjetom KBC – u Osijek, zdravstvenoj ustanovi dugogodišnje tradicije, gdje nas je ugostila pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra KBC – a Osijek, Nevenka Begić, mag. med. techn. Pozdravnim govorom te upoznavanjem s rukovoditeljima ustrojstvenih jedinica započeo je obilazak KBC – a Osijek. Upoznati smo s načinom rada i organizacijskom strukturom ove zdravstvene ustanove, a razmjena iskustava nastavila se uz kratko druženje s kolegama i kolegicama KBC – a Osijek.

Drugog dana posjetili smo Opću županijsku bolnicu Vukovar i bolnicu hrvatskih veterana pod vodstvom pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo – glavne sestre bolnice, dr. sc. Agneze Aleksijević, mag. med. techn. i ravnateljice mr. sc. Vesne Bosanac, dr. med. Nakon upoznavanja organizacijske strukture bolnice, simbola stradanja, obišli smo i Muzej sjećanja koji se nalazi u sklopu bolnice. Uputili smo se potom prema Spomen domu i masovnoj grobnici Ovčara. Posjet Vukovaru završili smo iskrenim izrazima poštovanja, sućuti i zahvalnosti.

Osim u stručnom dijelu, tijekom boravka u Slavoniji i Baranji, imali smo prilike uživati u brojnim kulturnim i prirodnim znamenitostima toga kraja. Posjetili smo tako vinogorja Vukovara, tradicijske obrte u Karanovcu, čuvene Iločke podrume, te smo plovili Dunavom tijekom čega je bilo upriličeno kušanje vina iz toga podneblja.

Ovo izvrsno organizirano stručno putovanje doprinijelo je razmjeni iskustava i zapažanja o sestrinstvu i budućnosti sestrinstva u istočnom dijelu Lijepe naše koji smo posjetili, a nisu, naravno, izostala niti vesela druženja.

Ovim putem zahvaljujemo domaćinima koji su nas srdačno ugostili!

Kolegij medicinskih sestara i srodnih profesija KBC-a Sestre milosrdnice