Sindikalno sportski susreti zaposlenika u zdravstvu, Zaton 2018. g.

Od 02. do 06. lipnja 2018. godine, u Zatonu kod Zadra, održali su se Sindikalni sportski susreti zaposlenika u zdravstvu Republike Hrvatske.

Organizator susreta bio je Hrvatski strukovni sindikat medicinskih sestara – medicinskih tehničara i Sindikat zaposlenika u zdravstvu Hrvatske, a pokrovitelj Ministarstvo zdravstva.

Susretu je prisustvovalo preko 850 djelatnika iz svih zdravstvenih ustanova Republike Hrvatske, a natjecatelji su se mogli prijaviti u nekoliko ekipnih i pojedinačnih disciplina.

Ekipna natjecanja bila su: mali nogomet, rukomet, košarka, odbojka, potezanje konopa, natjecanja u paru: boćanje, odbojka na pijesku, a pojedinačna natjecanja: kuglanje, trčanje, stolni tenis, pikado, šah, streljaštvo, zračna puška, pištolj, adventure golf.

Osim službenih natjecateljskih sportova, sudionici su mogli koristiti i različite rekreacijske i zabavne programe za odrasle i djecu.

Iz KBC Sestre milosrdnice prisustvovalo je ukupno 45 djelatnika, koji su osvojili 10 medalja. S Klinike za kirurgiju sudjelovalo je s 22 djelatnika.

Sudionici sportskih igara su slobodno vrijeme iskoristili za druženje i upoznavanje s ostalim sudionicima iz čitave Hrvatske kao i za razgledavanje kulturnih znamenitosti gradova Nina i Zadra.

Medalje koje su osvojene od strane djelatnika KBC Sestre milosrdnice bile su:

u pojedinačnim natjecanjima:

  • 1. mjesto u trčanju osvojio je Tomašić Zlatko
  • 1. mjesto u streljaštvu za muškarce osvojio je Novak Marijan
  • 2. mjesto u kuglanju za muškarce osvojio je Hećimović Mislav
  • 3. mjesto u streljaštvu za muškarce osvojio je Jančinec Nino
  • 3. mjesto u streljaštvu pištoljem osvojio je Novak Marijan

u natjecanjima u paru:

  • Odbojka na pijesku za muškarce osvojeno je 2. mjesto
  • Odbojka na pijesku za žene osvojeno je 3. mjesto

u ekipnim najecanjima

  • u muškom nogometu osvojeno je 2.mjesto

Ovim putem izražavamo iskrene čestitke svim osvajačima medalja i zahvaljujemo ravnatelju KBC Sestre milosrdnice, prof. dr. sc. Mariu Zovaku, dr. med., koji je odobrio odlazak djelatnika na ovaj susret kao i voditeljima odjela i organizacijskih jedinica na razumijevanju za ovaj oblik predstavljanja Bolnice!

Izvješće pripremila: Elzika Radić, dipl. med. techn.