Prosinačke aktivnosti: Sveti Nikola u Klinici za pedijatriju

Povodom dana Svetog Nikole, 6. prosinca 2019. godine, Kliniku za pedijatriju posjetila je Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkač” i uljepšala boravak bolesne djece uz pjesmu i poklone.

Humanitarna udruga “fra Mladen Hrkač” osnovana je 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu, a  pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima kad dolaze u Zagreb na liječenje. Prvenstveno pružaju pomoć u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka, te pri nastavku školovanja. Volonteri i članovi Udruge dočekuju korisnike prilikom njihovog dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze bolesnike koji se nalaze na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađima od 18 godina u školovanju, te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme njihovog boravka u Zagrebu.

U suradnji s brojnim vanjskim stručnim suradnicima, Udruga osigurava psihološku pomoć kroz individualne terapije, razgovore i radionice. Kroz podršku brojnih svećenika i bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije omogućava korisnicima duhovno vodstvo kroz molitvu i razgovore što značajno utječe na njihov cjelokupni psihofizički oporavak.

Dan prepun čarolije, pjesme, smijeha i veselja zasigurno je olakšao ostanak u bolnici, ali i osigurao prekrasna sjećanja, ne samo dječici već i zaposlenicima naše klinike.

Napomena: fotografije se koriste uz suglasnost roditelja.

Izvješće pripremila: Ivana Stanić