Predsjednica Republike Hrvatske uručila odlikovanje Lenki Kopačević

Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar – Kitarović, odlikovala je Redom danice hrvatske s likom Katarine Zrinski za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje društvenih moralnih vrednota, u svom Uredu, dana 15. studenog 2017. godine našu glavnu medicinsku sestru Klinike za neurologiju, gospođu Lenku Kopačević, dipl. med. techn.

Taj dan ostat će zapamćen kao poseban dan u povijesti sestrinstva Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice. Kruna je to bogate, plodonosne i uspješne karijere u hrvatskom sestrinstvu koju naša Lenka Kopačević srčano obnaša već desetljećima, na čemu joj čestitamo!

Lenka Kopačević, diplomirana medicinska sestra, predsjednica je Udruge medicinskih sestara i tehničara Hrvatske za neurologiju, predsjednica Asocijacije sestara u neuroznanosti „Alpe – Dunav – Jadran,“ članica predsjedništva Europskog i Svjetskog udruženja medicinskih sestara, organizatorica i koordinatorica brojnih domaćih i svjetskih kongresa te aktivna sudionica različitih projekata Ministarstva znanosti.

Mentorica je i asistentica na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, na radost studenata sestrinstva, čije obrazovanje značajno oplemenjuje svojim dugogodišnjim iskustvom, a povrh svega, ljubavlju prema sestrinskoj profesiji. Doprinos koji Lenka Kopačević nesebično daje hrvatskom sestrinstvu, usavršavanju medicinskih sestara i tehničara u području neurologije, kao i KBC – u općenito, bit će kao uzor budućim generacijama medicinskih sestara i medicinskih tehničara.

Još jednom, u ime svih medicinskih sestara i medicinskih tehničare te ostalih profesija KBC – a Sestre milosrdnice, velike čestitke na dodijeljenom Odlikovanju Predsjednice Republike Hrvatske, našoj dragoj sestri Lenki Kopačević.

Pomoćnica ravnatelja i glavna sestra KBC – a Sestre milosrdnice

Biserka Režek, dipl. med. techn

Fotografije: Nedjeljko Đurić i www.hkms.hr