Obilježili smo Tjedan sestrinstva i primaljstva

U Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice obilježili smo Tjedan sestrinstva i primaljstva od 5. svibnja (Međunarodni dan primalja) do 12. svibnja (Međunarodni dan sestrinstva) 2020. godine.

Dogovorom ravnatelja, prof. dr. sc. Maria Zovaka, dr. med. i pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo – glavne sestre bolnice, Biserke Režek, dipl. med. techn., centralna proslava Međunarodnog dana primalja i Međunarodnog dana sestrinstva održala se 12. svibnja u 11 sati simboličkom podjelom ruža svim medicinskim sestrama/tehničarima i primaljama uz poštivanje svih epidemioloških mjera i socijalnu distancu.

U ovoj bespoštednoj borbi s epidemijom medicinske sestre su zajedničkim snagama podnijele veliki teret. U svim kriznim situacijama pokazale su svoje znanje, stručnost i profesionalnost. Nisu ih pokolebali problemi poput nedostatka osobne zaštitne opreme u početku epidemije, niti manjak sestrinskog kadra, veliki broj zahtjevnih, kroničnih i palijativnih pacijenata na jednu medicinsku sestru, brza izmjena bolničkih protokola, kao niti drugi problemi s kojima su se susretali i s kojima se još uvijek susreću.

Ravnateljstvo Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice ovom su pažnjom simbolične podjele ruža povodom Međunarodnog dana primalja i Međunarodnog dana sestrinstva željeli zahvaliti svim medicinskim sestrama i primaljama na njihovom požrtvovnom i savjesnom radu koji pokazuju u svim uvjetima tijekom godine, a poglavito u uvjetima trenutne pandemije.

S vjerom u bolje sutra!

S poštovanjem,

Biserka Režek, dipl. med. techn., pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo-glavna sestra bolnice

Vijest o obilježavanju Međunarodnog dana primalja i Međunarodnog dana sestrinstva u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice prenijeli su i mediji:

U nastavku možete pogledati galeriju fotografija iz Klinike za pedijatriju (galerija će se nadopunjavati fotografijama i iz ostalih klinika/zavoda, ovisno o pristignuću fotografija).