Obilježavanje Međunarodnog dana sestrinstva i Međunarodnog dana primalja u KBC Sestre milosrdnice

kbcsm dan sestrinstva izvjestaj 2015Pripremila: Željka Benceković, dipl.med.techn
Dana 12. svibnja 2015.g. u KBC Sestre milosrdnice, zajednički smo proslavili Međunarodni dan sestrinstva i Međunarodni dana primalja, koji se obilježava 05. svibnja.

U Multimedijskom centru Bolnice organizirana je prigodna svečanost, a nakon nje je pripremljen  domjenak u Restoranu Službe prehrane, u znak zahvalnost našim medicinskim sestrama/tehničarima i primaljama za njihov svakodnevni trud, rad i zalaganje u skrbi za naše bolesnike ali i funkcioniranje Bolnice. Domjenak je za sve uzvanike, medicinske sestre/tehničare i primalje koje su taj dan bili u službi, pripremljen od strane djelatnika Službe prehrane, a bolnički je Restoran, isključivo za ovu  prigodu, bio otvoren do 15h.

Na prigodnoj svečanosti, kojoj su se osim medicinskih sestra/tehničara i primalja, odazvali i njihovi suradnici, prisutne su pozdravili predstavnici Uprave Bolnice, a održano je i kratko predavanje o povijesti sestrinstva i primaljstva s naglaskom na povijest i razvoj ovih profesija u KBC-u Sestre milosrdnice.