Obilježavanje 5. godišnjice osnutka Društva oftalmoloških medicinskih sestara/tehničara HUMS-a

kbcsm ocni 5 godisnjica naslovnaPripremila: Josipa Grgec, bacc.med.techn

Dana 09. 05. 2014.g., u prostoru Hrvatskog saveza slijepih u Zagrebu,  svečano je obilježena 5. godišnjica osnutka Društva oftalmoloških medicinskih sestara/tehničara HUMS-a.

Prije svečanog obilježavanja, održana je godišnja skupština Društva koja je ove godine bila i izborna. Članovi Društva su jednoglasno podržali Tanju Lupieri, mag. med. techn. ,postojeću predsjednicu Društva, da i naredne četiri godine obnaša tu funkciju.

Pozdravni govor uputili su predsjednica Društva, predsjednica HUMS-a, Pravobraniteljica za osobe sa invaliditetom, tajnica Hrvatskog oftalmološkog društva te tajnica Hrvatskog saveza slijepih. Kroz retrospektivni prikaz aktivnosti Društva zaključilo se kako je Društvo postavilo dobre temelje za daljnju izgradnju oftalmološkog sestrinstva i ostvarilo kvalitetnu suradnju sa medicinskim sestrama u Hrvatskoj i zemljama regije.

Sestrinska dokumentacija oftalmološkog pacijenta, standardi zdravstvene njege u oftalmologiji  te procjena radnog mjesta medicinskih sestara u oftalmologiji koje rade dijagnostičke postupke u posebnim uvjetima (rad kroz puno radno vrijeme u zamračenom prostoru) samo su neke od aktivnosti koje se planiraju provesti u skorijoj budućnosti.

Nakon podjele priznanja, odigrana je kazališna predstava u izvedbi Kazališta slijepih i slabovidnih – Novi život, te je priređen domjenak uz glazbeni sastav članova Hrvatskog saveza slijepih.