Izvještaj sa skupštine pedijatrijskog društva HUMS-a

Pripremila: Kristina Kužnik, bacc.med.techn, Klinika za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice

Dana 16. siječnja 2015.g. u dvorani Čečuk/KBC Zagreb, održana je Skupština Pedijatrijskog društva Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS) na kojoj je izabrana nova predsjednica Pedijatrijskog društva HUMS-a.

Dosadašnja predsjednica Dragica Beštak, svojim je predanim radom te s puno truda i ljubavi unaprjeđivala rad Društva koje aktivno djeluje u Hrvatskoj i u sklopu mreže pedijatrijskih društava Europe. Odličnom suradnjom s liječnicima postignuto je  zajedništvo na svim domaćim kongresima te je time sudjelovanje medicinskih sestara na pedijatrijskim kongresima i seminarima postalo tradicija. Nakon dvanaest  godina izabrana je nova predsjednica, što jednoglasno podržala i Skupština Društva.

Nakon provedenog natječaja u prosincu za mjesto predsjednice Pedijatrijskog društva HUMS-a stigle su dvije prijave. Obje prijave su prihvaćene i zadovoljile su uvjete natječaja.

Kandidati za predsjednicu su bile:

– Snježana Fusić, magistra sestrinstva iz Klinike za dječje bolesti Zagreb i

– Kristina Kužnik, prvostupnica sestrinstva iz KBC Sestre Milosrdnice.

Kandidati su se predstavili Skupštini te u kratko iznijeli plan rada Pedijatrijskog društva u sljedećem mandatu. Za novu predsjednicu Pedijatrijskog društva HUMS-a izabrana je Kristina Kužnik, bacc.med.techn s Klinike za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice. Nakon proglašenja nova predsjednica se obratila Skupštini te izložila plan rada za naredni period i pozvala sve članove Izvršnog odbora na suradnju.

Izabrani su i novi članovi Izvršnog odbora Pedijatrijskog društva. Uz ostale, novim članom imenovana je i Danijela Nožinić, bacc.med.techn, Klinika za pedijatriju, KBC Sestre milosrdnice.

Predsjedništvo se obvezuje na pravovremeno obavještavanje članstva o svim događanjima vezanim uz njihov rad i planiranim aktivnostima.

Prvi sastanak novog predsjedništva i izvršnog odbora održati će se u sklopu Proljetne pedijatrijske škole u Splitu .