Izvještaj s tečaja „Korištenje i održavanje anesteziološkog aparata“

Zadovoljstvo nam je priopćiti da je 25. listopada 2019. godine uspješno završen još jedan tečaj pod nazivom „Korištenje i održavanje anesteziološkog aparata“. Zavod za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli KBC-a Sestre milosrdnice je u suradnji s Udrugom „Tomislav Halapir“ ponovno opravdao očekivanja svih sudionika koji su se odazvali iz zdravstvenih ustanova diljem Hrvatske.

Zbog iznimno velikog interesa, koji je nadmašio očekivanja organizatora, treću godinu za redom pripremili smo pregršt edukativnih i zanimljivih predavanja, ali i praktičnih vježbi.

Osnovni cilj tečaja je prije svega bio proširiti i obnoviti postojeća, ali i steći nova znanja iz područja rada i održavanja anestezioloških aparata. Također, stjecanje praktičnih vještina koje podižu kvalitetu zdravstvene skrbi jest i dalje prioritet zdravstva pa je ovaj tečaj osigurao stjecanje upravo onih vještina koje će zasigurno pridonijeti svakodnevnom radu medicinskih sestara i tehničara u području anestezije.

Tečaj je strukturiran u dva dijela, a sastojao se od prvog teorijskog dijela u kojem smo sudionike uveli u osnove anestezije i rada s anesteziološkim uređajem te drugi dio radionica koje su se izvodile u operacijskim sala kirurgije.

Impozantan broj zainteresiranih osoba pokazatelj je potreba zdravstvenih djelatnika za stalnim i trajnim usavršavanjem u području rada s anesteziološkim uređajima. Brojni su benefiti održanog tečaja, a nadamo se da su sudionici usvojili maksimum dobivenih informacija naših cijenjenih i stručnih predavača. Svakako, rad anestezioloških tehničara zahtjeva kontinuiranu edukaciju jer tehnologija napreduje iz dana u dan, što u konačnici olakšava rad samih zdravstvenih djelatnika no isto tako iziskuje stalni stručni napredak.

Vjerujemo da su sudionici nakon tečaja spoznali i savladali neke nove izazove s kojima se mogu susresti u svom svakodnevnom radu s anesteziološkim uređajima te će posljedično moći brže i efikasnije utvrditi optimalna rješenja kroz integraciju dobivenih teorijskih i praktičnih vještina.

Pripremila: Valentina Matić, mag. med. techn., Zavod za anesteziologiju, intenzivnu medicinu i liječenje boli