Izvještaj s promocije knjige „Smjernice za postupanje izvanbolničke i bolničke hitne medicinske službe u slučaju nesreća s kemikalijama“

Dana 20. studenog 2018. godine, u prostorijama Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, djelatnici Centra za hitni prijem KBC – a Sestre milosrdnice prisustvovali su promociji i predstavljanju nove knjige „Smjernice za postupanje izvanbolničke i bolničke hitne medicinske službe u slučaju nesreća s kemikalijama“ u svrhu stjecanja novih znanja.

„Smjernice za postupanje izvanbolničke i bolničke hitne medicinske službe u slučaju nesreća s kemikalijama“ obuhvaćaju najvažnije štetne učinke kod akutnog izlaganja kemikalijama te upute za zbrinjavanje pacijenata izloženih djelovanju istih. Knjiga je plod su suradnje HZHM – a i Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping te Instituta za medicinska istraživanja i medicinu rada. Nove smjernice su od iznimnog značaja jer se mi, medicinske sestre i tehničari, gotovo svakodnevno susrećemo s nekim od oblika nesreća uzrokovanih kemikalijama te će smjernice biti od pomoći pri zbrinjavanju unesrećenih.

Kako ne bi sve ostalo samo na posjetu, svi su uzvanici dobili primjerak knjige, a ista se može pronaći i na službenoj stranici HZHM – a u PDF formatu.

Pripremila: Maja Turkalj, mag. med. techn.