Izvještaj s 11. osječkih uroloških dana

kbcsm izvjestaj urologija konres osijek (3)Pripremila: Alma Redžepagić, bacc.med.techn

U Osijeku su od 21. do 23. svibnja 2015.g. održani 11. osječki urološki dani i 4.osječki nefrološki dani s 3. sekcijom medicinskih sestara i tehničara urologije.

Tijekom Kongresa  (22. svibnja 2015.g.) održan je stručni skup medicinskih sestara i tehničara. Sudionike stručnog skupa pozdravila je pomoćnica sanacijskog upravitelja za sestrinstvo KBC–a Osijek, Željka Pušeljić, dipl.med.techn  i  Glavna sestra Zavoda za urologiju KBC–a Osijek  Ana Brežnij, bacc.med.techn.

Na stručnom skupu su sudjelovale  sestre i tehničari raznih Klinika i Zavoda za urologiju i nefrologiju, ukupno pedesetak sudionika. Prezentirano je dvanaest stručnih radova. S Klinike za urologiju KBC-a Sestre milosrdnice, prisutvovale su tri medicinske sestre, koje su aktivno sudjelovale i prezentirale svoje radove sa slijedećim temama:

  • Perioperativna zdravstvena njega kod radikalne prostatektomije, Ana Stipančić
  • Perioperativna njega bolesnika oboljelog od tumora testisa, Drita Lisjak
  • Napredak u zdravstvenoj njezi i kirurškom liječenju bolesnika oboljelih od tumora bubrega, Alma Redžepagić

Sudionici ovog stručnog skupa razmijenili su iskustva i nova saznanja u zdravstvenoj njezi uroloških bolesnika, sklopili su nova poznanstva i ugodno se družili. Novi susret najavljen je za listopad 2015. u Splitu, gdje će se održati Urološki simpozij s međunarodnim sudjelovanjem.