Izvjestaj o odrzanom edukativno – rekreativnom kampu za djecu i mlade sa šećerenom bolesti

1Pripremile: Danijela Nožinić, bacc.med.techn.; Iva Dojčić, medicinska sestra, Klinika za pedijatriju KBCSM

Klinika za pedijatriju KBC Sestre milosrdnice tradicionalno sudjeluje u organiziranju i održavanju kampa za djecu i mlade sa šećernom bolesti tip 1. Ove godine je Hrvatski savez dijabetičkih udruga  organizirao kamp u Premanturi u blizini Pule od 29.lipnja do 5. srpnja. Poučeni dobrim prošlogodišnjim iskustvom i odličnom suradnjom domaćina i ove je godine kamp bio iznimno uspješan. Tjedan dana boravka bilo je ispunjeno smijehom, zabavom, druženjem, kupanjem te sportskim, psihološkim i edukativnim radionicama.

U kampu je boravilo dvadeset sedmero djece sa šećernom bolesti o kojima su svakodnevno brinuli djelatnici Klinike za pedijatriju KBCSM: prim. dr. Lavinia La Grasta Sabolić, prvostupnica sestrinstva Danijela Nožinić i medicinska sestra Iva Dojčić te djelatnici Sveučilišne klinike Vuk Vrhovac. Uz edukacije za djecu su bili organizirani i zabavni sadržaji, poput izleta na Brijune, razne zabavne radionice, sportska natjecanja.

Cilj ovog kampa je potaknuti samopouzdanje kod oboljele djece i time doprinijeti njihovoj samostalnosti što je važno  u daljnjem svakodnevnom životu djece i mladih sa šećernom bolesti.