Izvješće s Kongresa: „Sestrinstvo bez granica II“

U Opatiji je od 15. do 18. lipnja 2017. održan  6. kongres Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS-a) pod sloganom: „Sestrinstvo bez granica II“.

U prvom dijelu Kongresa održano je niz plenarnih predavanja, a u drugom dijelu održavala su se predavanja u  u organizaciji stručnih društava HUMS-a. Velik broj sestara iz KBC Sestre milosrdnice prisustvovao je ovom stručnom skupu i aktivno sudjelovao u njemu.

Niz predavanja koje je organiziralo Društvo za bolesti glave i vrata HUMS-a bila su dobro posjećena, a prisustvovale su im medicinske sestre iz Slavonskog Broda, Pule, Rijeke, Karlovca i Zagreba. S Klinike za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata KBC Sestre milosrdnice nazočno je bilo devet medicinskih sestara, a Diana Nimac i Renata Vučemilo održale su predavanje naziva: „Mikrotija“. Kroz ovo izlaganje opisana je zdravstvena njega bolesnika koji su podvrgnuti novim metodama kirurškog liječenja bolesnika s anomalijama vanjskog uha, koje imaju brojne prednosti, te od prošle godine više ne moraju ići u inozemstvo jer se sada mogu liječiti u našoj ustanovi.

Kongres je obilovao brojnim zanimljivim stručnim predavanjima i sadržajnim konstruktivnim raspravama,  razmjeni iskustava, te u obnavljanju starih i stjecanju novih poznanstava.

Veliki odaziv pohvala je organizatorima za uloženi trud i pokazatelj da samo razmjenom znanja i iskustava možemo pridonijeti obogaćivanju i zajedničkom unapređenju sestrinske struke.

Slavka Bukal, bacc. med. techn.          

Klinika za otorinolaringologiju i kirurgiju glave i vrata