Izvješće s 5. Stručnog skupa Društva medicinskih tehničara – gipsera i 2.Stručnog skupa Društva za ortopediju i traumatologiju Hrvatske

Od 25 do 27. listopada 2018. godine, u Poreču, u hotelu Parentium, održan je 5. Stručni skup Društva medicinskih tehničara – gipsera i 2. Stručni skup Društva za ortopediju i traumatologiju Hrvatske na kojima je prisustvovalo oko 120 sudionika, od čega 60 medicinskih tehničara/gipsera.

Teme stručnog skupa bile su:

  1. Od boli i ozljede do oporavka
  2. Moderno liječenje u ortopediji i traumatologiji – izazovi sestrinstva
  3. Dezinfekcija kao mjera prevencije infekcija
  4. Slobodne teme
  5. Radionice – imobilizacija

Osim medicinskih tehničara/gipsera, medicinskih sestara i fizioterapeuta, na stručnom skupu sudjelovali su i liječnici: ortopedi i radiolozi koji su dodatno oplemenili naša znanja i postignuća te ukazali na važnost međusobne suradnje u dijagnostici, prevenciji i liječenju traumatoloških bolesnika.

S Klinike za kirurgiju KBC Sestre milosrdnice prisustvovala su dva medicinska tehničara/gipsera iz Hitne kirurške ambulante i dvije medicinske sestre s Odjela traumatologije i politraume.

Po završetku stručnog dijela, koji se sastojao od predavanja, edukacija i radionica, održana je izborna skupština Društva medicinskih tehničara/gipsera Hrvatske udruge medicinskih sestara. Na skupštini je, pod voditeljstvom predsjednice HUMS – a, gospođe Tanje Lupieri i stručnog povjerenstva, izabran novi predsjednik Društva gosp. Mario Gašić i tajnik gosp. Mihael Tenžer te članovi upravnog vijeća.

Slobodno vrijeme iskoristili smo za druženje s kolegicama i kolegama uz zajednički izlet gdje smo nastavili razmjenu iskustava iz naše svakodnevne prakse.

Izvješće pripremili: Željko Puškarić i Denis Mišković