Izvješće: Obilježen Svjetski dan zdravlja

Ove godine, u subotu, 07. travnja 2018. godine, obilježio se, kako u Hrvatskoj tako i diljem svijeta, Svjetski dan zdravlja (World Health Day) pod geslom „Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje“ (Universal Health Coverage: Everyone, Everywhere).

Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice organizirao je obilježavanje Svjetskog dana zdravlja u petak, 6. travnja 2018. godine, ispred Bolnice javnozdravstvenom akcijom. Na toj su javnozdravstvenoj akciji, sudjelovali su i pripomogli u organizaciji, medicinske sestre i tehničari Kliničkog bolničkog centra Sestre milosrdnice te učenici i učenice Škole za medicinske sestre Vinogradska.

Prilikom provođenja javnozdravstvene akcije posjetitelji su dobili  informacije o zdravim životnim navikama putem pisanih materijala te  usmenih informacija i uputa, a na štandu su mogli izmjeriti i vrijednost krvnog tlaka, šećera u krvi i indeks tjelesne mase.

Javnozdravstvenoj akciji odazvalo se mnoštvo posjetitelja s velikim interesom za informiranje o zdravlju, što je popraćeno i podjelom jabuka koje su simbolički prikazivale zdrav način života.

Posjetitelje se također motiviralo da o svom zdravlju brinu cijelu godinu, a ne samo na ovaj dan.

Potrebno je naglasiti kako su u provođenju akcije aktivno sudjelovale medicinske sestre i tehničari Klinike za neurokirurgiju KBC – a Sestre milosrdnice. To prikazuje njihovu svjesnost o zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti te edukaciji bolesnika i građana o zdravim navikama  što doprinosi smanjenju morbiditeta.

Izvješće pripremio: Mateo Kosier, bacc. med. techn., Klinika za neurokirgiju KBC – a Sestre milosrdnice

 

Fotografije: Foto KBC Sestre milosrdnice