24. lipnja 2013.

Radionica - intervencije primjenom EUS-a i ERCP-a

Pripremio: Jure Erceg, bacc.med.techn.

KBCSM, Klinika za unutarnje bolesti, Zavod za gastroenterologiju, Poliklinika za gastroenterologiju
 

U Zagrebu 13.06. i 14.06.2013. godine u KB "Dubrava" održana je međunarodna  radionica Alpe-Adria,  na temu endoskopskog UZV-a  i ERCP-a.
Nakon otvaranja skupa i pozdravnih riječi, skup je nastavio rad u radionicama (dva liječnika i jedna medicinska sestra).
Na radionicama  su sudjelovali kao pozvani predavači i demonstratori  liječnici i medicinske sestre-tehničari naše ustanove, prim.dr. Vladimir Supanc, prof.dr. Neven Ljubičić, dr. Zdravko Dorosulić i dr. Tajana Pavić, medicinske sestre Gordana Mirt i Suzana Bolješić i teh. Jure Erceg. 
Naše medicinske sestre i tehničari asistirali su vodećim svjetskim i regionalnim stručnjacima tijekom intervencija EUS-a i ERCP-a. 
Cilj asistiranja je kako uočiti, unaprijediti i riješiti problematiku primjenom endoskopskog ultrazvuka kod punkcije i biopsije lezija jetre i gušterače. Drugog  dana skupa tema radionice je bio ERCP sa širokom lepezom slučajeva i zahvata. 

Radionica je bila veliko iskustvo za naše sestre i tehničare, koji su uspješno odradili svoj dio posla, te će stečeno iskustvo  znati prenijeti drugima i primijeniti u daljnjem radu.
 
 
Copyright © Sva prava pridržana, KBCSM